Terror és fajgyűlölet

A franciaországi terrorcselekmények után tudatosan vártam, milyen reakciókat vált ki szerte a világban, mielőtt saját véleményem közhírré tenném. Sajnos követte ezeket még irtózatosabb emberirtás Nigériában (kétezer ártatlan halott), majd egy gyermek rémtette valahol az ISIS területén. Őrület, szélsőséges szadisták kis fiúcskával lövettek agyon két orosz állampolgárt, téglának tartva őket. Iszonyat, ezek valóban elfogadhatatlan, megbocsáthatatlan rémtettek.

A reakciók nagyon vegyesnek bizonyultak. A francia államfő, Hollande, a német kancellár, Merkel és a római pápa egyaránt a terror ellen, de az iszlám mellett törtek pálcát. Kis paprikajancsi diktátorunk viszont, seggnyaló kórus kíséretében korlátot akar emelni a „gazdasági bevándorlók” előtt.
Ez az idióta álláspont volt az a pont, amikor úgy éreztem, meg kell szólalnom.

Egyszerű dolgom van, csak saját írásomból, a „Beteg emberiség, mocsok világ”-ból kell idéznem (www.bookandwalk.hu). A könyv nem koncentrál a keresztény rémtettekre, most azonban azokat emelem ki. Ha valaki ugyanazt az elvet követné, ami szerint a vallásos emberek által elkövetett gyilkosságok magát a vallást, illetve annak minden hívőjét megfertőzi, annak a kereszténységet és minden keresztényt bűnösnek kellene tartania. Mert mik is fűzhetők a kereszténységhez? Csak néhány szemelvény a szörnyű bűntettekből:

A VI. fejezetből (A HÁBORÚK ÉS NÉPIRTÁSOK):

„Az indiánok irtása – a los angelesi Loyola Marymount egyetem diáklánya tanulmánya tömör megfogalmazásban foglakozik azzal, hogy az indiánok ellen genocídium folyt Kolumbusz partraszállásától a közelmúltig, ami a föld iránti igény növekedésével a XX. században intenzifikálódott. Idézi Lincoln elnököt. ’Ha a vadakat nem lehet civilizálni és nem hagyják abba jelenlegi tevékenységüket, a csökönyösségük eredményeként el fognak sorvadni és szét fognak morzsolódni általunk talán felfoghatatlan okok miatt, mígnem valamennyien el nem tűnnek.’ Ha egy állam elnökének ez a véleménye a legázolt kontinens honpolgárairól, nem is végződhetett az indián genocídium másként, mint a majdnem teljes kiirtásukkal.”

Találkoztam olyan, hihetetlennek tűnő adattal, amelyik szerint durván százmillió indiánt irtottak ki néhány évszázad alatt!

Egyetlen bekezdés a szörnyű néger rabszolgaság áldozatairól:
„…szomorúan kell megállapítanunk, hogy legkevesebb 33 millió embert érintett a rabszolgaság gyalázata. (Találtam forrást az Interneten, amelyik szerint ’…legkevesebb 30 millió, de lehetséges, hogy 40–60 millió afrikait öltek meg, többségüket életük virágjában és mielőtt még dolgozni tudtak volna az ültetvényeken…’”

Ha ugrunk egy nagyot, a XXI. század eddigi legszörnyűbb emberirtásánál, az USA iraki háborújánál kell megállnunk. Annak általam adott összegzése:
„Ennek a háborúnak a legrettenetesebb aspektusa, hogy a XXI. században, a remélt béke századában egyáltalán sor kerülhetett rá, mert
• a Föld legerősebb gazdasági és katonai ereje indította, visszaélve azzal a pozícióval, amit „egyetlen szuperhatalomként” élvez,
• az a hatalom, amelyik a parlamentáris demokrácia bajnokának hirdeti magát,
• úgy nyerte el a belső támogatást és tudott maga köré koalíciót szervezni, hogy a háború megindítása szükségességének okait nyilvánvaló szélhámossággal fabrikálta,
• az ENSZ rosszallása mellett, azt félresöpörve indította.
• Minden ellenkező esküdözés ellenére ez a háború gyarmatosító jellegű, a világ ismert
legnagyobb olajkincsének megszerzése a célja.
• Magán viseli a vallásháborúk jellegzetességeit, faj- és vallásgyűlöletet szít.
• Fentebb már említettem, hogy 2006-ig többszázezer ártatlan civilt mészároltak le a megszállók, ennek nyilvánvalóan többszöröse a fizikai sérült és megszámolhatatlan a lelki sérült. Egy országot romba döntöttek.
• Végül az USA vezetőinek a háború körül tett nyilatkozatai egyértelművé teszik, hogy a háború fabrikált okait felhasználva elvi döntések születtek arról, hogy az USA gátlástalanul fogja a jövőben is kihasználni szuperhatalmi pozícióját arra, hogy tetszése szerint gázoljon le másokat. Utalok a „megelőző csapás”, a „nukleáris fegyverek bevetésének joga” doktrínákra és a „gonosz tengelye” billogra. Világra született a gátlástalan, arrogáns szörny, amely bármelyik pillanatban lángba boríthatja a világot!”

A IV. fejezetből (AZ EXTRÉM NÉPSZÉDÍTÉS ESZKÖZEI):

A keresztesháborúk tömeggyilkos vallásháborúk voltak:
„Az About/Atheism weblap 2005. 06. 12-i értékelése szerint a kereszteslovagok gondolkodásában jól megfért egymással a vallási szenvedély, a barbár hadviselés és az önző meggazdagodási vágy. Megtérve a csatából, az ellenség vérével borítva és a zsákmánytól elnehezülve képesek voltak örvendezve sírni afölött, hogy a Megmentő Jézus Szent Sírjánál imádkozhatnak.
Jeruzsálem elfoglalásakor a kereszteslovagokat nem csupán vérszomj és kapzsiság vezette, hanem autentikus és rajongó keresztény elhivatottság is. Fontos az autentikus kifejezés, mert a keresztesháborúk a keresztény odaadás aktusai voltak, nem erőszakos aberrációk. Ezek a hadjáratok nem mondanak ellent a keresztény tanításoknak, hanem követik az évszázadok alatt kialakult keresztény teológiát és a háborúkról szóló írásokat. Követték a „pozitív erőszakról” szóló tanításokat, amik konzisztensek a keresztény doktrínákkal. A keresztesháborúkat nem lehet leválasztani a kereszténységről és a kereszténységet sem a keresztesháborúkról.
Egy leírásból: ’A hadak keresztülhaladtak Kisázsián, elfoglalták Nicaea-t (1097), leverték a törököket dorylaeum-nál és elfoglalták Antioch-ot (1098). A hadjáratot 1099 júliusában fejezték be, amikor elfoglalták Jeruzsálemet, ahol lemészárolták a muzulmánokat és zsidókat.’ Így, egyszerűen, megölték a muzulmánokat és a zsidókat. Más forrásból eredő információm, hogy a szerencsétlenek közül cca. 10 000 ember, főként ellenállásra képtelen muzulmán és zsidó öregek, asszonyok és gyerekek a Nagytemplomba menekültek, gondolva, hogy ott nem bántják őket. A hős kereszteslovagok azonban – ’bokáig vérben gázolva’ – lekaszabolták őket, mind egy szálig!
A lezárás előtti pillanatokban kaptam az About/Atheism hírlevelét: Christian Right Propaganda Posters. Elállt a lélegzetem. Mai amerikai plakátokat ismertet, amelyek vérlázítóan azt az igét hirdetik, hogy egyetlen gyalázat se gyalázat, ha azt keresztények a kereszténység védelme érdekében követik el. Negyvenegy plakát: negyvenegy felkiáltójel! Micsoda rettenetes károkat okoz a világnak (és nem utolsósorban magának a kereszténységnek) a féktelen bigottéria. Bepillantást enged a keresztesháborúk lélektanába (is)! Gondoljunk bele: van plakát, amelyiken Bush istenként jelenik meg! (2006.11.04)
Micsoda istenverés a világ nyakán a vallási bigottéria!”

Milyen terrornak tekintsem a keresztény felekezetek közötti rettenetesen kegyetlen öldökléseket? Mit írtam róluk?
„Következzenek a hugenották elleni háborúk – 1562-től 1598-ig hét számozott és két néven ismert (The War of the Three Henries és The Wars of the League) vallásháború, valamint 1572-ben a „Szent Bertalan éji mészárlás” dúlt Franciaországban a katolikusok és a protestáns hugenották között. A Bertalan-éji mészárlás volt talán a legszörnyűbb:
Lehet, az okot az adta a katolikusok kezére, hogy a radikális-protestáns Thomas Muntzer istenteleneknek titulálta őket és saját hívőit a kiirtásukra szólította fel. ’Ha ellenállnak, könyörtelenül mészároljátok le őket!’ – mondta. És tényleg ez történt, a katolikusokat újra és újra könyörtelenül irtották.
A katolikus egyház bosszúja irtózatos volt. A XVI. század Franciaországában ezrével irtották a kálvinistákat. Csecsemőket szúrtak le, asszonyoknak levágták a kezüket, hogy a karkötőjüket megszerezzék, ’eretnek’ könyvek kiadóit a könyveikből rakott máglyán égették meg. Az egyik protestáns vezető, Gaspard de Coligny megölése nem állt példa nélkül. A lemészárolt ember hulláját kidobták az ablakon az utcára, ahol a keresztény arisztokrácia oszlopos tagja (herceg) duc de Guise rugdosta a tetemet, annak arcát is, és közben üvöltözte, hogy ez a király óhaja. A felhergelt tömeg feldarabolta, levágták a fejét, kezét és nemi szervét, végighurcolták az utcákon, meggyújtották, majd egy folyóba vetették. Ez se elégítette ki őket, hogy ne táplálhassa a halakat se, kihalászták a maradványait és Montfaucon bitófájához vonszolták, hogy férgek martalékává váljon. A katolikusok a kalapjukon fehér kereszttel jelölték meg magukat, és a rendfenntartó erők hatékony közreműködésével mészárolták 3 napig a szomszédaikat. Ez az ádáz düh a XVII. század mélyéig tartott. Amikor például a katolikusok megszállták a protestáns Magdeburgot, legkevesebb 30 000 protestánst mészároltak le. Friedrich Schiller szemtanúként írta le a történteket: „Egyetlen templomban 54 asszony lefejezett holtteste hevert. (…) Másutt csecsemőket szúrtak le és vetették őket lángra. (…) Szörnyű és az emberiségre nézve visszataszító volt a feltárulkozó látvány, élők kúsztak ki halottak alól, gyerekek barangoltak mindenfelé, a szüleik után kutatva és szívszaggatóan sírva, voltak csecsemők, akik még mindig szívták élettelen anyjuk emlőjét.”

Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a hányingert keltő gonoszsággal évszázadokon keresztül folyó inkvizícióról, boszorkányüldözésről. A keresztény vallási téboly ártatlan áldozatok tömegét követelte.

Hogy régen volt, és hogy ellenoldala is volt? Ne gondoljuk, hogy annyira régen. Nemrég találkoztam azzal a szörnyűséggel, hogy belga gyarmatosítók jó évszázada még teljesítményt írtak elő az embertelen körülmények között dolgoztatott őslakosok számára. Akik nem teljesítették, azoknak levágták csukló fölött a kezét. Kosárból számolgatták esténként, hány kezet termelt a nap.
Mit mond az inkvizícióról Bakos Ferenc „Idegen szavak és kifejezések szótára”: „a katolikus egyház politikai-rendőri intézménye, törvényszéke a középkorban és egyes országokban a 19. század közepéig az eretnekség üldözésére és elnyomására”.
És meddig tartott a gyarmati birodalmak uralma? Szinte napjainkig, hiszen csak a II. világháború után, India indította el a felszabadulás folyamatát.

Aki egyenlőségjelet tesz az iszlám és a terror közé, az nem ismeri a történelmet, képtelen józanul gondolkodni.
Aki a terrort fegyverrel, esztelen, polgári áldozatokat is követelő bombázásokkal, távirányítású repülő eszközökkel akarja felszámolni, téved.
Aki világcsendőrként szabad kezet követel és kap ilyen ellenterrorista akciókra, az maga is terrorista, és olyan közegben fokozza az ellenszenvet, amitől békét vár. Terror-spirált ér el béke helyett.
Aki pedig idegenek bevándorlásától félti országa nyugalmát, képtelen az 1×1-et is felfogni. Azt, hogy csak a népek keveredése tud tartós nyugalmat hozni.

ahalmos névjegye

Repülőmérnök és közgazda voltam a közelmúltig, az utóbbi években azonban 15 magyar, két angol és egy orosz könyvet írtam. Elérhetők: www.bookandwalk.hu; www.amazon.com; www.smashwords.com; www.goodreads.com; www.mek.oszk.hu és LinkedIn.com > My Profile. Két éve bloggolok itt.
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás