Your tax goes to – Az adózók pénze vándorol…

From TomDispatch – http://www.tomdispatch.com/post/176336/tomgram%3A_william_hartung%2C_how_the_military-industrial_complex_preys_on_the_troops/#more

The heads of the top five Pentagon contractors — Lockheed Martin, Boeing, Raytheon, General Dynamics, and Northrop Grumman — made a cumulative $96 million last year.

*

A fenti TomDispatch-ből:

Az öt legjelentősebb Pentagon-szállító – Lockheed Martin, Boeing, Raytheon, General Dynamics és Northrop Grumman – feje összesen 96 millió dollárt gyűjtött össze tavaly.

Mennyi is ez? Bár felmérhetetlen: 96×270=25920 millió, azaz közel 26 md forint. Hm, és számtalan vezető részesül csak kicsit kevesebbel az amerikai adózók pénzéből. Erre is Ike figyelmeztetett: a katonai-hadiipari komplexum hadiipari jéghegyének a csúcsát látjuk éppen.

Reklámok

ahalmos névjegye

Repülőmérnök és közgazda voltam a közelmúltig, az utóbbi években azonban 15 magyar, két angol és egy orosz könyvet írtam. Elérhetők: www.bookandwalk.hu; www.amazon.com; www.smashwords.com; www.goodreads.com; www.mek.oszk.hu és LinkedIn.com > My Profile. Két éve bloggolok itt.
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s