Trump veszélyes az egész világra nézve!

Hát elolvastam Bandy X Lee és Robert Jay Lifton, valamint 25 társa könyvét, a „The Dangerous Case of Donald Trump: 27 Psychiatrists and Mental Health Experts Assess a Presidentcímű kiáltványt. A szerzőkhöz a világhírű tudós, Noam Chomsky is csatlakozott az Epilógusban. (Megjelent 2017 október 3-án.) Nem túlzok, ha állítom: katasztrófát ábrázolnak bátor tudósok, a hideg rázza ki az embert!

Mert miről is szól a könyv? Arról, hogy finoman szólva is szellemileg beteg ember foglalta el a világelső gazdasági-katonai hatalom trónját.

Kiderül, hogy amint megjelent Donald J. Trump az elnökjelöltek viadalán, hárman közülük összeálltak, és megindították figyelmeztető akciójukat: nemcsak alkalmatlan az elnöki teendők ellátására, hanem veszélyes az USA, és az egész világ számára. Figyelmeztető levelet írtak Obamának, majd a médián keresztül is jelezték: az elnöki funkciók ellátására alkalmatlan személy kerülhet a világ legnagyobb hatalmának élére.

Volt, aki bírósághoz fordult, kérve, hogy akadályozzák meg Trumpot az elnökség elérésében. A beadványában Trump 200 olyan megnyilvánulását sorolta fel, amelyek egyenként is elfogadhatatlanok az USA elnökétől.

Volt, aki két nukleáris veszélyhelyzetre hívta fel a figyelmet: egy számítógép meghibásodásra, ami perceket hagyott az akkori biztonsági főtanácsadónak, Zbigniev Brezinski-nek, hogy riassza-e az elnököt, mert 2500 szovjet rakéta támadását jelezte, a másik a kubai krízisként ismert világháborúval fenyegető incidens. A tudós szerint Trump mindkét esetben megnyomta volna a gombot, elpusztítva a fél, vagy egész világot.

Tömör összefoglalásra törekedve nem tudok minden részletre kiterjedve írni, kísérletet csupán arra teszek, hogy továbbítsam a tudósok legfontosabb megállapításait (a rendszerezettségben lehetnek hibák, remélem elnézi, kedves olvasó: a lényeg, hogy áttekinthető).

Egyik legfontosabb kérdésként tisztázzák, hogy ma a kommunikációs eszközök fejlettsége lehetővé teszi távdiagnózis felállítását – látni, hallani, olvasni lehet a megnyilatkozásait, dühkitöréseit. Ezért teljes felelősséggel lehet és kell figyelmeztetni a potenciális áldozatokat!

Hangsúlyozzák, hogy nem az elmebaj a legnagyobb baj, azzal még el lehet katasztrófamentesen vezetni országokat, hanem az egyéb okoknál fogva is veszélyes volta. Sorolom a megállapításaikat:

– Abszolút tapasztalatlanság politikai, különösen diplomáciai területen.

Nárcisztikus személyiségzavarban szenved. Mivel számtalan részletet rejt magában a betegség, ajánlom az ezzel foglalkozó weblapot: www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/783/narcisztikus-szemelyisegzavar.

Mások felettiséget, kiemelkedést képzel magáról.

– Hirtelen katonai akciókat rendel el, kríziseket kreál.

– Tények és igazság tudathasadásos keverése a képzeteivel (H. Clinton többletszavazatai, az őt ünneplő tömeg méretei…)

Heves vérmérsékletű (hipomániákus temperamentumú), állandó feltűnést igényel.

– Alacsony önbizalma mások vádolásához vezet, nehezen viseli az őt érintő szégyent, dühkitöréseket, elszámoltathatóság hiányát, tisztességtelenséget, empátia teljes hiányát eredményezi.

– Fajgyűlölő.

– Etnikai gyűlölködés jellemzi.

– Birtherism (születési hely szerinti meghatározottság) vezeti. Ezért támadta Obamát, állítva, hogy nem amerikai születésű.

– Agresszív bántalmazó – hedonizmustól szenved.

Vakbuzgóság uralja.

Téveszmés rendellenességtől szenved, ami felháborító hazugságokhoz vezet. Azt lát, hisz, amit ő képzel valóságnak.

Kognitív zavartól, demenciától (a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása) szenved.

A legenyhébb kifejezéssel is szex-zavar jellemzi, visszaél „celeb” voltával, markolássza nők legkényesebb nemi szervét, első feleségét – amikor már 16 hónapja nem érintették egymást -jogtalan dühében úgy erőszakolta meg, hogy előtte marokszámra tépett ki hajcsomókat a fejéről.

– Szélhámos, vagy csalónak is mondható, mert építőipari nagyvállalkozóként számtalan esetben nem fizette ki az alvállalkozóit. Volt eset, hogy olyan összeget nem ismert el, hogy az érintett cég csődbe ment.

Nem ismeri az elnök jogait, kötelezettségeit. Nem akarja betartani az Alkotmány előírásait.

– Nem tudja, milyen következményekkel járna egy nukleáris háború. Többször megkérdezte a katonai vezetőket: ha egyszer van nukleáris fegyverarzenálunk, miért nem használjuk?

Az első sorokban említett akció talán utolsónak tekinthető állomása: a tudósok egy csoportja azzal a követeléssel fordult a Kongresszushoz, hogy hozzon létre olyan bizottságot (Panel-t), amelyiknek kötelessége lenne most megvizsgálni, alkalmas-e Trump és az elnökhelyettes feladatainak ellátására, majd a jövőben minden elnökjelölt és alelnökjelölt értékelése mentális megfelelőség szempontjából. A bizottságnak három neuropszichiáterből kellene állnia (egy klinikai, egy akadémiai és egy katonai), a tagokat a National Academy of Medicine-nek kellene állítania, a szakértőknek hat évig kellene szolgálatban állniuk azzal, hogy egy-egy tagot évenkénti rotációval cserélnének, az aktív elnököt és alelnököt évente kellene megvizsgálni, de a bizottságot sürgősségi vizsgálatokra is fel kellene hatalmazni, ha akut változás következne be az adott személy állapotában. A bizottság megállapításai titkosak lennének, kivéve, ha a vizsgált személyt feladatainak ellátására alkalmatlannak találná.

Gondolom, nem kell hangsúlyozni, mekkora fenyegetettséget érzékelnek tudós orvosok, ha ilyen rendszer bevezetése mellett állnak síkra.

Érdekes, hogy az Egyesült Államok katonai vezetőit régóta alávetik ilyen vizsgálatoknak. Csak a legnagyobbak a kivételek, akiknek az ujja a gombon van.

Azt is most hallom először, hogy Nixon alkoholista és háborús megszállott volt, a katonai vezetők kivették a kezéből a nukleáris háború elindításának lehetőségét: parancsba adták, hogy a Fehér Házból eredő utasításokat nem szabad végrehajtani. Most erre nem fog sor kerülni, lihegő háborús megszállottak veszik körül.

Trump hatalomra kerülése új betegséget okozott az USA-ban: a „Post-election anxiety disorder”-t (Választásokat követő nyugtalanság rendellenességet)!

És itthon mit várhatunk orvosainktól?

Reklámok

ahalmos névjegye

Repülőmérnök és közgazda voltam a közelmúltig, az utóbbi években azonban 15 magyar, két angol és egy orosz könyvet írtam. Elérhetők: www.bookandwalk.hu; www.amazon.com; www.smashwords.com; www.goodreads.com; www.mek.oszk.hu és LinkedIn.com > My Profile. Két éve bloggolok itt.
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s